Maak van je appartement een authentiek pareltje

Heb jij een mooi appartement met authentieke elementen, maar weet je niet goed hoe je deze mooi kan laten uitkomen? Of weet je niet goed welke meubels hier goed bij passen? Dan kan een interieurstylist je hier heel goed bij helpen. Heb je al een afspraak gemaakt en ben je op zoek naar wat inspiratie, of wil je juist eerst nog wat meer lezen voordat je een stylist inschakelt? In dit artikel geven wij je een aantal tips – rlid.nl voor een binnenhuisarchitect in den haag.

Plaatjes verzamelen

Het is een goede idee om plaatjes te verzamelen van meubels die jij mooi vindt of een interieur dat goed bij jou past. Hierdoor zie je goed wat er bij elkaar past en wat niet maar, als je dan een stylist inschakelt weet hij/zij precies wat jouw smaak is. Door middel van die plaatjes kan de stylist er achter komen welke stijl er het beste bij jou past. Heb je een appartement met authentieke elementen en ben je bijvoorbeeld gek op vintage? Dan zijn natuurtinten de beste optie, samen met natuurlijke materialen. Dit in combinatie met een mooie, frisse kleur en je vintage spullen maakt het één geheel.

Accessoires aan de muur

Zeker als je muur een natuurlijke kleur heeft kan dit al snel saai en eentonig worden. Daarom is het ook een goed idee leuke accessoires aan de muur op te hangen. Ben je nog op zoek naar schilderijen voor je interieur in omgeving Den Haag? Kijk dan eens bij de kringloop, hier zijn er meestal genoeg te vinden. Door verschillende schilderijen boven de bank op te hangen krijg je een heel mooi effect. Het mooiste is wanneer de lijsten wel allemaal dezelfde kleur hebben, maar niet hetzelfde model.

Ook boven de televisie kan het wat kaal zijn, maar nog meer schilderijen kan dan net weer teveel zijn. Een leuk idee is om hier wandplanken op te hangen. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe groot deze planken zijn, wel is het zo dat als je lange planken neemt het meer als een geheel oogt en je er grotere accessoirestukken op kwijt kunt.

De afwerking

Kijk nu eens goed rond in je appartement, mis je nog iets? Bekijk je verlichting eens, staan of hangen deze op logische plekken? Zorg er ook voor dat je niet teveel rommeltjes in huis hebt, want dit oogt slordig. En als laatste: planten! Een mooie plant in de hoek van de kamer, of misschien wel een plant op de wandplank boven de televisie? Planten en bloemen zorgen voor een meer huiselijke sfeer, en past in ieder Interieuradvies den haag.