Dit zijn de kenmerken van advocaten Vlaardingen

Ben je op zoek naar advocaten in Vlaardingen? Dan sta je voor een hoop keuzes. Je kunt je namelijk in eerste instantie afvragen of je wel een advocaat nodig hebt. Je hoeft immers niet met ieder geschil naar de rechtszaak, waardoor een advocaat inschakelen overbodig lijkt te zijn. Echter zijn er ook veel andere zaken waar een advocaat jou mee kan helpen. Denk daarbij aan advies, onderhandelingen of meer informatie. Zo weet je toch wat jouw rechten en plichten zijn, zonder dat er direct een rechtszaak aan gehangen hoeft te worden. Maar wat zijn nou de kenmerken van advocaten?

Advocaten in Vlaardingen voor onderhandelingen


Advocaten in Vlaardingen helpen jou met veel verschillende geschillen. Deze geschillen hoeven lang niet altijd in de rechtbank behandeld te worden. De meeste geschillen worden namelijk opgelost door middel van onderhandelingen. De advocaten van de partijen gaan in dit geval rond de tafel met de cliënten om de wensen en eisen duidelijk te krijgen. Uiteindelijk moeten hier afspraken uit komen, die opgenomen worden in een overeenkomst. De overeenkomst moet na ondertekening door alle partijen nageleefd worden zodat er geen consequenties kunnen komen. Het scheelt je uiteindelijk wel veel problemen.

De Jonge Advocaten
Hoogstraat 83, 3131 BM Vlaardingen
Tel: +31102343220

De partijdigheid van een advocaat


Daarbij zijn advocaten in Vlaardingen altijd partijdig. Ze zullen altijd in jouw belang werken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de advocaat de kant van de tegenpartij trekt in een geschil. In sommige gevallen zijn hier wel uitzonderingen op. Een voorbeeld hiervan is een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. In dit geval handelt de advocaat namelijk in belang van beide partijen, waarbij het voornamelijk gaat om de afspraken die op papier moeten komen te staan. Echter is er nog een keerzijde aan de partijdigheid. De advocaat zal namelijk niet letterlijk doen wat er van hem gevraagd wordt, maar kan jou ook dingen afraden in het proces.

Scholing en bijscholing verplicht tijdens carrière


Je kunt van advocaten in Vlaardingen ook verwachten dat er veel deskundigheid is. De deskundigheid komt voornamelijk van de rechtenstudie die zij gevolgd hebben. Tijdens hun studie is er gekozen voor een bepaald rechtsgebied. Je moet daarom gaan kijken naar een advocaat die in het gewenste rechtsgebied werkzaam is, zodat er met de juiste expertise gehandeld kan worden. Daarnaast moeten advocaten zich ieder jaar bij laten scholen, omdat de wet- en regelgeving ook nog wel eens verandert. Zo blijft de kennis up-to-date.

De advocaat mag geen informatie aan derden doorgeven


Advocaten in Vlaardingen hebben een geheimhoudingsplicht. Alles wat er tegen hen verteld wordt, mag dus niet met iemand anders worden besproken. Alleen de punten die van belang zijn voor de onderhandeling worden gedeeld met de advocaat van de tegenpartij. Het verschoningsrecht doet daar nog een schepje bovenop. De advocaat mag hier beroep op doen in de rechtbank en kan hiermee weigeren verdere informatie prijs te geven. De informatie die jij de advocaat geeft, zal hierdoor uitsluitend voor de zaak gebruikt worden en daarmee dus geen extra gevolgen voor jou gaan hebben.